FriEndS

Wednesday, 30 January 2013

Klinik Kanak-Kanak Serena Bukit Rahman Putra

Assalamualaikum..

Hai..Harini MamaAyah cuti(mc katanya)...hehe.. sebab buah hati MamAyah demam, batuk & selsema..kira pakage la ni..

Hajat hati nak bawa Adhwa' gi Klinik biasa je..tapi mama teringat yang mama pernah terbaca kat satu blog ni dia sanggup datang ke Sungai Buloh dari Kuala Selangor semata-mata kerana Klinik ni bagus...

So, mama ajak ayah bawa Adhwa' ke sana..Masa kami sampai tu Klinik lum buka..so kami pun gi la sarapan dulu..lepas sarapan kami gi smula ke Klinik..

Orang tak ramai..so, mama pun daftar nama Adhwa' dan dapat kad klinik yg ada tulis nama & no file Adhwa'..waktu tunggu jumpa doktor..Adhwa main mainan yang ada kat situ..MamAyah tak risau Adhwa' merangkak kesana kesini sebab kat situ buka kasut..

Dalam 10 minit tunggu..Nurse panggil nama Adhwa'. MamAyah bawa Adhwa' jumpa Dr.Serena untuk pertama kalinya..kat dalam bilik doktor tanya macam2 ttg Adhwa' & bg nasihat macamana nak treat anak-anak yang lahir ujung tahun..lagi2 Adhwa' yang lahir lagi 2 hari nak tahun baru..

Lepas tu baru doktor cek Adhwa'..doktor kata Adhwa' demam biasa & tekak Adhwa' merah sikit..Alhamdulillah..lega MamAyah dengar...doktor pun ada bagi tips untuk anak yang x nak makan & x nak menyusu macam Adhwa' ni..Insya Allah..MamAyah akan ikut nasihat doktor..

Lepas tu kami tunggu ubat untuk Adhwa'..Adhwa' dapat ubat demam..ubat selsema untuk siang..ubat selsema untuk malam..& antibiotik..hehe..lagi satu MamAyah dapat MC untuk harini...hehe cayalah doktor..We love you la!!!

So..MamAyah dah buat keputusan..lepas ni kalau Adhwa' demam/tak sihat..MamAyah akan bawa Adhwa' kat Klinik Kanak-Kanak Serena je..Doktor peramah..suka bagi info..klinik cantik & mesra kanak-kanak...

Kat sini MamAyah letak gambar yang sempat mama snap..hehe...

3 comments:

nur azian said...

ala comel die..sian demam ye..
baru buat blog ke? hihi..
hepi blogging kak :)

Efa Daud said...

Thanks...Alhamdulillah Adhwa' dah sihat...just tinggal ngengada je..heheh

rini.borhan said...

Klinik serena bestkan..kita pun suka gi sane sebab rasa berbaloi bayar consultation fee die..memang detail die explain..

http://www.happywaytales.blogspot.com